divendres, 13 de juliol del 2012

SKYGAMES 2012

Els dies 30 de Juny i 1, 7 i 8 de Juliol es van cel.lebrar en les comarques de la Ribagorça Romànica els SKYGAMES, les anomenades olimpiades dels esports de muntanya, la competició més important que s'ha realitzat en el nostre territori, on es van disputar 6 Campionats Mundials, i que va comptar amb els millors especialistes de cada disciplina d'una vintena de països. En totes les proves va haver-hi representació de socis del CEAR, dins de l'equip de la Ribagorça Romànica, i a més, amb molt bons resultats. Aquí destaquem les disciplines que afecten a la secció de Curses per Muntanya, però també es van fer; una SkyBike (duatló de Muntanya) a Laspaules i una SkyRaid (cursa de relleus de tres corredors) a Vilas del Turbón.

També es va disputar la Combinada, que es una prova on es sumen les puntuacions obtingudes en els tres millors resultats en totes les probes realitzades, sent obligatoria la SkyMarathon, en aquest apartat cal destacar la 3ª posició de la categoria Open de Laura amb 200 punts, empatada amb la 2ª classificada.

Enhorabona a tots els participants!!!

-SkyKilometer, 30-06-2012

Dissabte a les 11:00h del matí va començar a Barruera la competició amb el SkyKilometer, una prova que és un kmVertical i que va aprofitar el recorregut de la Caraamón, sortint des de Barruera i arribant els 1000m de desnivell positiu, on estava la arribada. La prova, a part de la seva duressa, es va caracteritzar per la forta calor que va fer en la part baixa. Aquí estan els resultats dels nostres:

-David Gensana.......34º General/ 34º H.Open/ temps: 45'55"
-Alberto................55º       "     / 55º     "       / temps: 48'15"
-Mateva................79º       "     / 71º     "       / temps: 50'29"
-Percha................92º       "     / 80º     "       / temps: 52'48"
-David Espinosa......102º     "     / 89º     "        / temps: 53'38"
-Sandra................119ª     "     / 15ª  D.Open / temps: 57'16"
-Xep....................152º    "     / 134º H.Open / temps: 1h03'07"
-Xavi...................161º    "     / 142º      "       / temps: 1h05'05"
-Lluís..................179º     "     / 155º      "      / temps: 1h13'07"
-Josep Maria..........181º     "     / 156º      "      / temps: 1h14'59"
Lluís, en la part final del SkyKilometer

-SkySpeed, 30-06-2012

El mateix dissabte a les 17:00h de la tarde a Taüll es va disputar la SkySpeed, la prova més explosiva de totes, es tractava de superar un desnivell positiu de 100m en una distància aproximada de 200m en el menor temps posible, tres corredors del CEAR van participar en aquesta exigent prova:

-Alex............18º General/ 12º H.Open/ temps: 1'32"
-Gerard.........27º      "     / 20º       "     / temps: 1'42"
-Laura...........20ª      "     / 11ª D.Open/ temps: 2'41"
Alex, en la SkySpeed

-SkyRace, 08-07-2012

Diumenge a les 8:30h es va cel.lebrar la SkyRace, una prova amb recorregut de mitja marató, 21km, i un desnivell positiu de 1.350m amb sortida i arribada a Vilaller, passant pel Pic del Comadelo (2.200m). Hi van participar 185 corredors, entre ells uns quants equips formats per un guia, un cec i un discapacitat visual, que es posaven a prova per els pròxims ParaSkyGames, i que ens van demostrar a tots la seva capacitat de superació. Resultats CEAR:

-Ernest........48º General/ 43º H.Open/ temps: 2h40'04"

-SkyMarathon, 08-07-2012

També diumenge i a Vilaller, però a les 7:30h del matí, es va donar la sortida a la prova reina d'aquests SkyGames 2012, la SkyMarathon, una de les maratons de muntanya més dures, amb 42km i 3000m de desnivell positiu i arribant a una cota màxima de 2.910m al Pic de Llauset. Els forts desnivells, tant de pujada com de baixada, juntament amb les espectaculars vistes des de les parts més elevades del recorregut van ser els trets més característics d'aquesta cursa. 174 participants van acabar la SkyMarathon, entre ells, tots els nostres representants del CEAR.

-Laura...........9ª D.General/4ª D.Open/ temps: 6h21'35"
-Montse........15ª       "       /7ª D.Open/ temps: 6h58'08"