dijous, 8 de novembre del 2012

Camino del piamonte + Camino del norte en BTT per socis del CEAR


CAMÍ DEL NORD SORTINT DE VIELHA
La ruta del Nord en BTT és de les més exigents dins dels diferents camins preparats per fer en bicicleta fins a Santiago de Compostela. Tot i així és de bon fer si s’han fet uns dies previs de preparació.
Al tenir uns dies extres per fer la ruta decidim començar des de Vielha, aprofitem el relleu menys agrest del Pirineu francès que ens ajuda a agafar el ritme necessari per encarar les exigents etapes del País Basc. En 4 dies arribem a Irun tot havent fet uns 328 km.
Des d’Irun i fins a Barakaldo hi ha uns 160 km on s’hi concentren les etapes més dures de tot el recorregut incloent alguna que altra rampa que et posa molt a prova. Baixar-se de la bici és una opció per no forçar la màquina i evitar possibles lesions! Tot i així gaudim del pas per camins i senders, evitant anar per carretera.
En canvi per Cantabria i Asturias predomina la carretera. El relleu no és tan accidentat tot anar seguint el litoral. Són etapes amb menys dificultat pel fet d’anar per l’asfalt i a la vegada també ens permet gaudir del món rural.












Un cop arribem a Galícia, la ruta és un continuo de baixades i pujades fins arribar a Santiago.
Un total d'uns 1200 km en 15 dies... o el que és el mateix una mitjana de 80 km per dia amb zero emissions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada