divendres, 14 de juny del 2013

ACTIVITAT BARRANQUISTA AL CEAR

Aquest any, l'abundància de neu primer, i de pluges després, han portat per que fa al barranquisme un inici de temporada amb uns cabals força elevats. Tot i això, o precísament per això, els barranquistes del club ja han començat a recòrrer els diferents descensos de la nostra comarca i de les veïnes, i han pogut gaudir d'alguns dels seus barrancs en unes condicions inmillorables.

El primer cap de setmana de maig, ens vàrem tornar a posar el neoprè a la Ribagorça per baixar el barranc de Viu de Llevata. En aquesta ocasió, el fort cabal que portava -aigües vives- ens va fer deixar de banda la vessant més lúdica del descens i posar tota la nostra atenció en les maniobres.

un dels punts més conflictius del descens
amb aquest cabal cal posar molta atenció

tanta aigua fa difícil reconèixer alguns passos
lluitant contra l'aigua!



A l'endemà, vàrem triar el barranc de Llauset inferior per posar punt i final al primer cap de setmana complet de barranquisme a la Ribagorça. Un descens entretingut i sempre animat pel que fa al cabal, però sense complicacions.

el barranc sempre porta una bona quantitat d'aigua, però no dona problemes

un dels ràpels més macos del descens
el mateix, vist des de dalt


Un mes més tard, el primer cap de setmana de juny, vàrem canviar de comarca i ens vam desplaçar al Pallars Jussà per tal de baixar dos grans clàssics del Pirineu de Lleida: el barranc de Gurp i el barranc de l'Infern. El primer, situat a prop del poblet del mateix nom i de Talarn, té una primera part, més oberta, amb un bonic arc natural de roca, i una segona part més engorjada i polida on es concentra el cabal.

passant sota l'arc natural de roca
el ràpel més llarg del descens


Pel que fa al barranc de l'Infern, és un dels grans clàssics del Pirineu... Tot i que concentra molta activitat de les empreses d'esports d'aventura, vàrem gaudir-lo practicament en soledat, i amb un cabal espectacular en alguns dels seus passos, com per exemple el segon ràpel, que dóna accés a una breu cova.

rapelant cap a l'interior de la cova
l'últim ràpel del descens, aquest cop evitant l'aigua

 
Quina serà la sortida del mes de juliol? Si estàs interessat, posa't en contacte amb la secció de barrancs del club, o visita el local del CEAR al poliesportiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada